Druk bezochte thema-avond over vrouw, gezin en politiek

Op 5 september 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws
Debatavond

MALDEGEM - Het leven moet je beleven, ervaren en ervan genieten. Veel te veel mensendoen dat niet, storten zich in de “ratrace” van het leven, gaan slecht met hun tijd om, makenverkeerde keuzes en vragen zich dan op gezette tijden af of het niet anders kan. Wel, zo hield Nathalie Vermassen, mede-auteur van het boek “Leven kan je leren”, haar gehoor in het Oud Schepenhuis in Maldegem voor, het kan zeker anders, maar de mens van deze tijd moet er wel wat moeite voor doen.
 

Ga bewust met de tijd die je gegeven is om, aarzel niet, maar handel als er iets gedaan moet worden, maak lijstjes, die leveren zo tijdwinst op en durf vooral te delegeren. Maak gebruik van je netwerk, je sociaal kapitaal, simpelweg omdat je niet altijd alles zelf hoeft te doen, anderen hebben het vaak al gedaan en trek daar lering uit, maak er gebruik van en ga vooral ook in gesprek met elkaar. Maak het leven plezant. Zo wist de politica van Open VLD, moeder, HR-manager en sportvrouw in een interessant betoog een waslijst aan tipsvoor een evenwichtig leven in deze snelle tijd te offreren aan een gulzig publiek van zo’n 90belangstellenden.


De thema-avond rond “Vrouw, gezin en politiek” kaderde in een reeks bijeenkomsten dieN-VA Maldegem de voorbije maanden had opgezet en die bijzonder succesvol bleek. Zo ook deze sessie, die door de Vlaamse stand-up comedian Koen Dewulf werd ingeleid en van commentaar werd voorzien. De Eeklose grappenmaker bleek ook in levende lijve een komiek die het leven serieus neemt.
 

Na de inleiding van Nathalie Vermassen en een pauze volgde een panelgesprek metNathalie Vermassen, Marleen Van den Bussche (burgemeester van Maldegem CD&V) enElke Sleurs (Vlaams parlementslid voor N-VA) over het (drukke) leven van vrouwen met een gezin, een loopbaan en de politiek. Hoewel alledrie de vrouwen vonden dat het combineren van al hun taken niet altijd even makkelijk was had niemand een plan B, een alternatief voor het drukke leven, zou alleen de jongste (Vermassen) een sabbatsjaar omarmen en zat niemand op extra tijd te wachten. Het debat werd live uitgezonden op Facebook. Gaandeweg het gesprek bleek dat de volgers wat meer jus in het woordenspel wilden, maar dat bleef uit, hoewel uit de zaal wel wat aardige respons kwam over het maken van keuzes en de gevaren van de digitale ontwikkelingen. Dat vuurwerk tussen de dames uitbleef, had echter ook te maken met hun persoonlijke ontwikkeling en plaats in de samenleving.
 

Nathalie Vermassen had als jonge manager, moeder van jonge kinderen en als aankomende manager in haar leven vooral ook tijd ingeruimd voor gezin, sport en slapen (9 uur daags). Elke Steurs bleek minder keuzes te kunnen maken vanwege haar politieke en maatschappelijke loopbaan en positie, de zorg voor oudere kinderen en haar ouders en burgemeester Marleen Van den Bussche was (vanwege haar leeftijd en het eind van haar loopbaan in het verschiet) juist toe aan een periode in haar leven waarin nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden. Ook dat viel op.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is