VOORZITTERSWISSEL BIJ N-VA MALDEGEM

Op 25 augustus 2020, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Cedric & Lieven

Voorzitterswissel N-VA Maldegem – Cédric De Smet krijgt de voorzittershamer in handen
 

Na bijna 8 jaar geeft voorzitter Lieven Bauwens de voorzittershamer door aan Cédric De Smet. Dhr. Bauwens blijft actief betrokken bij de afdeling als bestuurslid. Gevraagd naar de reden van de voorzitterswissel antwoordt Bauwens:

“Mede door COVID-19 toestanden vergt de E-Crane bedrijvengroep 100% van mijn tijd. Verder is het zo dat elke zichzelf respecterende organisatie regelmatig nood heeft aan reflectie en herbronning. De Maldegemse N-VA afdeling vormt hierop zeker geen uitzondering en daarom geef ik
de voorzittershamer met voldoening door aan een jong politiek talent zoals Cédric De Smet.

Mijn steun aan de afdeling en de nieuwe voorzitter blijft ongewijzigd en onvoorwaardelijk.

Het waren uitzonderlijk intense jaren. Ik kreeg een bevoorrechte positie en ben daar leden
en bestuursleden dankbaar voor. Ik heb geprobeerd om eerlijk, oprecht en correct onze afdeling
uit te bouwen. Nu is de tijd gekomen om de jongere generatie het vervolgverhaal te laten schrijven. Hou vaart!”

Nieuwe voorzitter Cédric De Smet is leerkracht, gehuwd en papa van Amélie (3) en Axelle (6). Hij was ondervoorzitter van de lokale afdeling en sinds de verkiezingen van 2018 zetelt Cédric namens de N-VA
in het directiecomité van het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf). Als jonge voorzitter is hij ambitieus zoals blijkt uit zijn reactie op het voorzitterschap:

“Vooraleerst wens ik Lieven te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze partij. Dat een voorzitter 8 jaar lang aanblijft, is zeker in de politiek veelzeggend. Zijn kennis, mentaliteit en inzichten waren van onschatbare waarde voor onze partij. Mede daarom ben ik zeer verheugd om verder te mogen rekenen op Lieven als bestuurslid”, aldus Cédric De Smet.

“Ieder einde is tevens een nieuw begin. Ik kijk met bijzonder veel respect naar wat onze partij tot op heden bereikt heeft. Terzelfdertijd is dit het ultieme moment om de balans op te maken en vernieuwende wegen in te slaan. Zoals het een voorzitter betaamt, zal ik erop toezien dat onze programmapunten zo veel als mogelijk worden verwezenlijkt. Als trouwe coalitiepartner in de meerderheid dient dat te gebeuren op basis van constructieve bijdragen en visie.

Het is mijn vurigste wens om alle bestuursleden te motiveren om mee te schrijven aan dit nieuwe verhaal. Ik wens alvast onze sympathisanten, leden en bestuursleden te bedanken voor hun steun.”

 

Lieven Bauwens
Bestuurslid
N-VA Maldegem

Cedric De Smet
Voorzitter
N-VA Maldegem

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is