Talrijke nieuwe gezichten bij N-VA Maldegem! Tom De Roo

Op 9 maart 2024, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Tom De Roo

Op zondag 13 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Onder het motto ‘competentie in plaats van pretentie’ wordt er volop werk gemaakt door het huidige bestuur van een stevige lokale kandidatenlijst. Kandidaten die stuk voor stuk volop voor Maldegem gaan want ‘ons Maldegem’ is een fijne plek en dat moeten we koesteren!

Er zijn dit jaar talrijke nieuwe gezichten die het N-VA team komen versterken. We gingen met hen op wandel in ons Maldegems park.

Onze wandeling beëindigen we met Tom De Roo

Tom, je bent een nieuw gezicht bij de N-VA. Wie ben je?

Ik ben 41 jaar en een geboren en getogen Maldegemnaar. Mijn ganse leven woon ik reeds in de Bloemestraat. Ik groeide er op en wil er eigenlijk ook nooit meer weg. Ik zie mezelf als een echte ambassadeur van Maldegem en zal nooit nalaten ‘mijn Maldegem’ aan anderen te verkopen.

Als ik één echte hobby moet noemen dan is dat zeker wielrennen. Ik heb recent de koersfiets terug van stal gehaald en grotere ritten als de Ename Classic, de La Chouffe alsook pittig klimwerk (Galibier/Telegraphe) schrikken me niet af. Evenzeer kan ik genieten van een ritje met de vrienden wielertoeristen van de Filosoof.

 

Wat doe je in je beroepsleven Tom?

Na een job in het verzekeringswezen ben ik terecht gekomen in de uitzendsector. Ik werk er als vertegenwoordiger en ben dagelijks op de baan om klanten te ondersteunen en nieuwe klanten te werven. Vele uitzendkrachten zijn werkzaam in de horeca en daarom moet ik in het kader van mijn werk dagelijks ‘op café gaan’. Ge kunt het slechter treffen!

 

Was je altijd al geïnteresseerd in politiek?

Als ik eerlijk ben dan moet ik op deze vraag bevestigend antwoorden. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik mezelf eerder zie als een rechtse en Vlaamse kiezer. Zo’n 15 jaar terug en na wat politieke omzwervingen ben ik uiteindelijk bij de N-VA thuis gekomen. Ik heb bewondering voor een politieker als Bart De Wever die, met kennis van zaken, een zeer kritische stem laat horen en meteen ook oplossingen aanreikt. Daar heb ik groot respect voor.

 

Wat deed je uiteindelijk beslissen om actief te worden in de Maldegemse politiek?

Zoals ik al eerder vertelde moet ik beroepsmatig tal van horecazaken bezoeken. Zo kwam ik ook terecht bij de Maldegemse ‘Bar Unique’ en sprak er met Cédric De Smet. Al snel kwam de politiek ter sprake en het klikte snel tussen ons beiden.Verdere gesprekken met andere leden tijdens een fijne receptie maakten duidelijk dat ik zeer welkom was. Daarna ben ik eens gaan luisteren op een bestuursvergadering en het viel me op dat iedereen zijn inbreng kan hebben en er wordt geluisterd. Het verliep allemaal erg ontspannen en dat maakte de keuze uiteindeljk makkelijk. Mijn ambities zijn eerder beperkt maar ik wil mij inzetten om Maldegem nog meer in de kijker te zetten. Maldegem is een attractieve gemeente met uitstraling en dat wil ik, als trotse Maldegemnaar, graag zo houden.

Als ik ook maar een kleine bijdrage kan leveren dan zal dat mij reeds een grote voldoening schenken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is