Talrijke nieuwe gezichten bij N-VA Maldegem! Pascal Gerard

Op 9 maart 2024, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Pascal Gerard

Op zondag 13 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Onder het motto ‘competentie in plaats van pretentie’ wordt er volop werk gemaakt door het huidige bestuur van een stevige lokale kandidatenlijst. Kandidaten die stuk voor stuk volop voor Maldegem gaan want ‘ons Maldegem’ is een fijne plek en dat moeten we koesteren!

Er zijn dit jaar talrijke nieuwe gezichten die het N-VA team komen versterken. We gingen met hen op wandel in ons Maldegems park.

Pascal Gerard aan het woord

Pascal werd geboren te Kortrijk in 1970 en studeerde advanced management aan Vlerick Gent gevolgd door een master in ondernemen en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Pascal is gehuwd met Claudia Smet en samen vormen ze de gelukkige ouders van 4 fantastische kinderen: Thomas, Sofie, Maxim en Laure. Alle kinderen liepen school in de Maricolen waar zowel Pascal als Claudia zich de laatste 15 jaar actief inzetten voor de ouderraad.

 

Pascal, we kennen je als een gedreven manager met een internationale carrière. Vertel!

Ik was inderdaad aan de slag bij talrijke internationale bedrijven. Ik wil hier wel kwijt dat mijn succes mede mogelijk werd gemaakt door me te omringen met een fantastisch en jong team medewerkers en dit zowel in België, Nederland , Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland en zelfs Australië. Dat ik een talenknobbel heb en 5 talen spreek kwam goed van pas. Ik prijs me gelukkig zoveel knappe, zelfs fantastische mensen, te kennen. Ik denk dan spontaan aan de medewerkers bij BuurManns, Vitafytea, Etixx en dan bij Omega Pharma en de latere overnemer Perrigo. Nog even vermelden dat Claudia, net als ik, een bezige bij is. Claudia is bedrijfsleider van bedrijven in voedingssupplementen en sportvoeding alsook van het fitnesscentrum ‘Blue’ te Eede.

 

Er is iets ingrijpends gebeurd waardoor jouw leven behoorlijk overhoop werd gehaald. Ik hoop dat je daar iets over kwijt wil.

Ja, dat kun je wel stellen. Luister, in september 2022 werd ik tijdens een bestuursvergadering van de tennisclub ‘t Lobbeke geveld door een hersenbloeding. Dankzij het adequaat ingrijpen van Michelle Neirinck en Stijn Van Hulle belandde ik snel op de spoedafdeling in Eeklo. Enkele weken later kreeg ik te horen dat ik door de verlamming hoogstwaarschijnlijk nooit meer uit bed zou komen. Zoiets moeten vernemen was bijzonder zwaar en dit zowel voor mezelf als voor mijn gezinsleden.

Dankzij mijn vrouw Claudia kwam ik uiteindelijk terecht in een revalidatiecentrum in Oostende. Wilskracht, onverzettelijkheid, de steun van mijn gezin en een fantastisch team hielpen me doorheen een zeer zware revalidatie maar... in april 2023 kon ik al wandelend(!) het revalidatiecentrum verlaten. Ook vandaag ga ik nog 3 keer in de week revalideren in Eeklo.

 

Daar wordt een mens stil van. Nu toch even terug naar de politiek. Waar is die ambitie vandaan gekomen?

In de zomer van 2023 besefte ik dat het zakenleven voor mij voorbij was. Ik kwam er al snel achter dat ik beter mijn vrouw Claudia kon steunen bij de verdere ontwikkeling van haar bedrijven. Ik realiseer me dat tijd besteed aan politiek niet meteen van zakelijk belang is maar het idee om mijn steentje bij te dragen aan de verdere uitbouw van Maldegem sprak me erg aan.

 

Je kwam terecht bij de N-VA. Was dat een verrassing?

Even melden dat een scootmobiel de redding bracht om mezelf weer makkelijker en zelfstandig te kunnen verplaatsen. Zo kwam ik in contact met N-VA Maldegem waar ik me wederom omringd voelde door een warme familiale groep mensen met een hart voor Maldegem.

Vandaar mijn keuze om samen met deze bekwame mensen mijn eerste stappen te zetten in de Maldegemse politiek en dit met grote interesse in jeugd, sport en onderwijs. Dit zijn voor mij belangrijke pijlers die ik in mijn carrière van dichtbij heb kunnen ervaren en observeren in andere culturen. Deze pijlers bepalen immers de toekomst van onze kinderen en zo mede van het toekomstige Maldegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is