Rudy Desmet geeft fakkel door

Op 5 december 2021, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad Maldegem

Het hing al een tijdje in de lucht dat schepen Rudy Desmet zich niet langer goed voelde binnen de Maldegemse politiek. Na een eerdere periode van inactiviteit besluit Rudy nu, na twaalf jaar, voorgoed uit de politiek te stappen.

Meer dan 1000 stemmen

Dat Rudy een graag gezien persoon is, is een understatement. Dit zowel binnen als buiten onze partij. Bij de twee laatste gemeenteraadsverkiezingen kleurden telkens meer dan 1000 kiezers het bolletje naast zijn naam. In 2018 volgde de bekroning voor zijn dagelijkse inzet voor de Maldegemse burger in de vorm van een schepenambt. Rudy Desmet werd voor N-VA schepen van burgerlijke stand, duurzaamheid, klimaat en dierenwelzijn.

Bestuur

“Dat politiek gepaard gaat met een pak administratie, dikwijls slome onderhandelingen en compromissen was voor Rudy een doorn in het oog. Zelfs in die mate dat zijn gezondheid er sinds een aantal maanden begon onder te lijden. Op een bepaald moment moet je dan knopen doorhakken, hoe jammer deze ook zijn. En dat heeft Rudy dan ook gedaan.

Wij hebben als lokaal N-VA-bestuur alle begrip voor die beslissing en eigenlijk komt ze voor ons niet als een verrassing. Het was al langer duidelijk dat Rudy het moeilijk had met bepaalde zaken. Desalniettemin gaan we dit uiteraard verder intern bespreken en evalueren.
Het is altijd jammer iemand uit ‘onze familie’ te moeten zien vertrekken maar we zien dit ook als een opportuniteit. Als de ene deur dichtgaat, gaat een andere open. We zullen dit momentum aangrijpen om met een vernieuwde, enthousiaste ploeg aan de slag te gaan binnen het Maldegemse bestuur. Over de concrete invulling hiervan zullen we later nog communiceren.”

Vriendelijke groeten,

Cédric De Smet
voorzitter N-VA Maldegem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is