Peter Van Hecke (‘Blauwe Peter’) zet stap naar N-VA!

Op 9 maart 2024, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Peter Van Hecke

Peter Van Hecke (‘Blauwe Peter’) zet de stap naar de N- VA. Dat maakte het Maldegems gemeenteraadslid bekend. Na gesprekken met voorzitter en fractie kwam hij tot de conclusie dat N-VA Maldegem de beste verdere invulling geeft aan zijn ideeën.

Het Maldegemse N-VA afdelingsbestuur keurde recent de toetreding van Van Hecke goed. Het bestuur, bij monde van voorzitster Iris Devlieger, verwelkomt Peter Van Hecke in de lokale N-VA afdeling. “Iedereen kent Peter Van Hecke al langer vanuit de gemeenteraad. Onze afdeling krijgt met Peter niet alleen een zeer bekende Maldegemnaar maar ook een ervaren politicus

met dossierkennis en een grote inzet voor talrijke sociale doelen. Hij is een geëngageerde ‘stroatlopere’ die een dicht contact houdt met onze gemeenschap en een helpende hand biedt waar nodig,” aldus Devlieger.

‘Blauwe’ Peter is reeds jaren actief in de Maldegemse politiek. Sinds 2006 zetelt Peter onafgebroken als gemeenteraadslid en van 2018 tot 2022 als schepen. Zijn politieke interesses liggen bij veiligheid, economie, communicatie en feestelijkheden. Dit laatste zal weinigen verrassen. Als ondernemer runt hij samen met een partner een KMO gespecialiseerd in reinigingswerken en zijn zeldzame vrije tijd spendeert Peter graag op zijn motor.

Een bewogen periode wordt afgesloten

Sinds 2021 (waarbij hij als eerste brak met de lokale Open Vld afdeling) zetelt Van Hecke als onafhankelijke in de Maldegemse gemeenteraad. Het geloof in samenwerken op een respectvolle manier en over de partijgrenzen heen is voor hem essentieel. Als gevolg hiervan nam hij medio 2023 het initiatief om een eigen politieke beweging, ‘RESPECT’, op te richten. Na een politieke zoektocht en talrijke gesprekken later is Peter Van Hecke uiteindelijk terecht gekomen bij de Maldegemse N-VA afdeling alwaar respect, overleg, samenwerken en het als groep ‘trekken aan één zeel’ vanzelfsprekend zijn.

De juiste motivatie

‘Blauwe’ Peter is duidelijk: “Lokale politiek is en blijft mijn passie. Ik werk dagelijks met veel enthousiasme in mijn eigen onderneming maar ik ben en blijf gebeten door de politieke microbe en wil, na een donkere periode, verder aan de Maldegemse politieke kar blijven trekken. Het N-VA project spreekt mij aan. Een beleid dat beloont wie werkt, spaart en onderneemt en daarbij de middelen focust op wie ze echt nodig heeft. Een slanke overheid, schuldafbouw in plaats van schuldopbouw, realistische projecten in plaats van luchtkastelen,... dat alles klinkt mij als muziek in de oren. Ik wil ook duidelijk zijn dat confederalisme op het congres in 2004 van de Vlaamse liberalen reeds als dé staatsvorm werd aangeduid waar België naartoe moest evolueren. Geen dotatiefederalisme maar confederalisme klonk het toen. Dit laatste onderschrijf ik vandaag nog steeds.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is