N-VA Maldegem trekt met Cédric De Smet als lijsttrekker naar verkiezingen.

Op 20 december 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Cedric

De Maldegemse N-VA bestuursploeg heeft met unanimiteit van stemmen Cédric De Smet aangeduid als de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Cédric is leraar informatica en drijvende kracht achter het jaarlijkse Couleurs Devie festival. De Smet is momenteel gemeenteraadslid, fractieleider en voorzitter van het directiecomié van het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) voor N-VA Maldegem.

In een eerste reactie laat Dhr. De Smet weten: “Het is fantastisch om van volledige bestuur het vertrouwen te krijgen. Dankbaarheid is op zijn plaats. Als lijsttrekker krijg ik nu een unieke kans. Ik realiseer me dat een grote verantwoordelijkheid op mijn schouders rust. Mijn eerste prioriteit voor de komende maanden is het werken aan een stevige kandidatenlijst. Ik stel duidelijk dat succes enkel mogelijk is als kandidaten samen met ons bestuur als één ploeg naar de kiezer trekken. Ik blijf mij verder onverminderd inzetten om meer positiviteit en nuance te brengen in het politieke debat. De ‘kracht van verandering’ ligt voor mij in belangrijke mate bij de wil écht te luisteren naar onze Maldegemse kiezers.”

Lokaal N-VA voorzitter Iris Devlieger vult aan: “Met deze keuze onderlijnt het bestuur het belang van vernieuwing en verjonging. Er is gekozen voor een teamplayer en niet voor ego’s. Cédric heeft het DNA van een teamspeler dat gekenmerkt wordt door bescheidenheid en gedrevenheid. Daarnaast is hij sociaal slim en geniet hij het volle vertrouwen van onze ervaren schepenen Nicole Maenhout en Danny Vannevel. Het bestuur heeft zo een krachtig signaal gegeven en dat stemt me bijzonder hoopvol. Met Cédric kiezen we eveneens voor een pak ervaring. Cédric was reeds eerder ondervoorzitter en voorzitter van onze afdeling. Daarnaast toonde Cédric tijdens zijn voorzitterschap zijn politiek talent bij de strategische coalitiewissel begin 2022.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is