N-VA Maldegem solidair met de jeugdsector

Op 24 januari 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Jeugd, Jong N-VA Maldegem

Dit voorjaar kunnen het Maldegemse jeugdhuis De Redekiel en de jeugdverenigingen niet in hun nieuwe accommodatie terecht zoals eerder beloofd. De verhuis is met minstens een half jaar uitgesteld. De bibliotheek palmt immers de ruimten in terwijl het bibliotheekgebouw langs de Schouwburgplaats gerenoveerd wordt.

Manke communicatie

"De jeugd kan het kind van de rekening niet zijn",reageert Duncan Ryckaert, de vertegenwoordiger van Jong N-VA Maldegem, verontwaardigd. Hij trok dan ook op onderzoek. Zo blijkt de
communicatie rond het gebruik van de nieuwbouw problematisch aldus Jasper Standaert, die bestuurslid is van De Redekiel. "Hoewel wij (De Redekiel) al vanaf mei vragende partij zijn om duidelijkheid te scheppen rond de nieuwe voorwaarden staat er nog steeds niets op papier. Hierbij gaat het in de eerste plaats over de effectieve verhuisdatum. Die zouden we toch ongeveer een half jaar op voorhand moeten kunnen weten zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen (evenement op poten zetten, investeringen voor mengpaneel, feestverlichting, decoratie, ...)."

Solidariteitsactie

"De welles-nietesdiscussie rond de Redekiel is voor de Maldegemse meerderheid ondertussen tot een nachtmerrie uitgegroeid", meent Duncan Ryckaert. Hij roept N-VA, de grootste minderheidsfractie in de gemeenteraad op er alles aan te doen om de jeugd niet in de kou te laten staan. "Het moet mogelijk zijn om middelen te vinden die de pijn van de jeugdsector helpen verzachten. Daarbij denk ik aan het inzetten van gemeentepersoneel om de erg vervallen ruimten van het huidige jeugdhuis op de site Van Cauteren nog een tijdlang leefbaar te houden (opkuis, herstellen elektriciteit en geluidsinstallatie...). Daarnaast moeten de jeugdbewegingen (o.a. KSA, KLJ) die in het voorjaar een fuif hadden gepland in de nieuwe polyvalente zaal kunnen rekenen op financiële compensatie voor de extra kosten (huur tent, e.a.) waarmee ze nu opgezadeld zitten."

Komende donderdag staat de uitgestelde verhuis van De Redekiel aan de agenda van de gemeenteraad. Duncan Ryckaert (Jong N-VA) betwijfelt of dit bijdraagt tot een oplossing.

Hij betreurt eveneens dat de degelijke voorstellen van de bibliotheekcommissie voor de tijdelijke verhuis van de bib niet werden gevolgd. Zonder enig overleg met betrokken partijen (bibliotheekcommissie en De Redekiel) werden alle plannen, adviezen en gemaakte afspraken door de meerderheid naar de prullenmand werden verwezen. Onbegrijpelijk.

Duncan Ryckaert

Jong N-VA Maldegem 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is