N-VA Maldegem neemt mee initiatief voor korte keten en een faire prijs voor onze boeren

Op 30 maart 2024, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws
Initiatief voor korte keten en een faire prijs voor onze boeren

Landbouw is een materie die vooral bovenlokaal geregeld wordt. Maar als een veehouder amper veertig cent krijgt voor een liter melk die hem vijfendertig cent kost, dan begrijp je waarom de landbouwers op straat komen.

 

Korte keten – faire prijs

Kan een lokale overheid dan iets doen? Jawel! Door initiatieven te steunen die de afstand tussen boer en consument verkorten, zodat de boer een faire prijs krijgt voor zijn producten. Dit is het principe van ‘korte keten’.

Een van die initiatieven is de succesvolle biomarkt op zaterdagvoormiddag in Adegem aan de kerk. Deze markt kan rekenen op een trouw en bewust publiek, en is dan ook een blijver!

 

Groot aanbod

Recent lijstte de gemeente de producenten van hoeveproducten op die hun waren rechtstreeks te koop aanbieden vanop hun erf. Een grote banner prijkt voortaan aan de oprit van hun erf. Daarnaast staan ze vermeld op de toerismepagina van de gemeentelijke website. Deze hoeveproducenten staan eveneens op een onderlegger die recent verdeeld werd onder de horeca- en B&B-uitbaters. Onze hoeveproducenten werden stuk voor stuk sympathiek in beeld gebracht.

 

Gezamenlijk project

Dit alles is een gezamenlijk project van de gemeente Maldegem en de Provincie Oost-Vlaanderen, met raakvlakken landbouw, milieu, toerisme en lokale economie.

De N-VA en deze bestuursploeg doen veel moeite om onze Maldegemnaren en toeristen de weg te laten vinden naar de Maldegemse hoeveproducenten. Zo krijgen onze boeren een faire prijs voor hun waren. Dit project is er het resultaat van. Op die weg wil N-VA de volgende bestuursperiode verder.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is