N-VA breekt met het zittende bestuur

Op 1 februari 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad Maldegem, Sprokkels uit de gemeenteraad

N-VA breekt met het zittende bestuur

In 2018 engageerde de N-VA zich om samen met Open Vld en De Merlaan Maldegem te besturen. De coalitie was vooral gericht op meer inspraak én transparantie voor de Maldegemnaars. Toch deden de coalitiepartners net het tegenovergestelde. “Daarnaast is de stijl van zowel Open Vld als De Merlaan niet onze stijl. Wij zijn niet bezig met onszelf of prestige, maar met de Maldegemse burgers”, benadrukt N-VA-voorzitter Cédric De Smet. “Ook de vroege aankondigingspolitiek van Open Vld vormt een groot pijnpunt in het bestuur.”

Daarom heeft N-VA Maldegem besloten om te breken met het huidige bestuur. Want de Maldegemnaars verdienen beter.

Maldegem: het nieuwe Monaco?

Voor de N-VA werd het al snel duidelijk dat de coalitiepartners inspraak niet zo belangrijk vonden. Samenwerkingsverbanden werden stopgezet, aan de adviesraden werd nooit input gevraagd en ook de band met het lokale verenigingsleven werd steeds slechter. Maar ook transparantie lappen ze aan hun laars. “De afspraak was om elke euro niet alleen om te keren, maar vooral te gebruiken in functie van lokale verankering en de mooie landelijke aspecten van onze gemeente”, benadrukt Cédric De Smet.

Burgemeester Van Hulle (Open Vld) wilde van Maldegem het nieuwe Monaco maken.
De prestigeprojecten volgden elkaar op. Voor de hele dure aankopen handelde de burgemeester de dossiers alleen af. De andere dossiers bespraken Open Vld en De Merlaan voorafgaand aan elk wekelijks college van burgemeester en schepenen.

Gemeenteraad is politiek kerkhof

Efficiëntie is hun kernwoord, of beter gezegd: hun paraplu. Alles moest zo efficiënt verlopen dat het inefficiënt werd. En ondemocratisch. Dit beleid straalde ook al jaren af op het personeel, waar heel wat mensen met een aanzienlijke staat van dienst hun ontslag hebben ingediend wegens een gebrek aan respect. Het straalde ook af op de gemeenteraad die ondertussen een politiek kerkhof geworden is met vertrekkers en mensen die bestuurlijke functies liever niet opnemen.

Maldegem verdient beter

N-VA Maldegem heeft zich lang constructief opgesteld. Maar genoeg is genoeg. De Maldegemse burger verdient beter. Er volgt een uitgebreid persmoment op woensdag 2 februari om 14 uur in de zolder van LDC Oud St. Jozef. We zullen daar nog meer tekst en uitleg verschaffen over de toekomst.


 

Cédric De Smet
Voorzitter N-VA Maldegem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is