Hulp voor konijnenopvang Rambi

Op 24 april 2021, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws
Hulp voor konijnenopvang Rambi

Impulsaankopen van schattige konijntjes, ingegeven door coronatijden in combinatie met vaak onvoldoende geïnformeerde kopers, leidt ertoe dat die kopers al na enkele weken hun konijn(en) loslaten of naar een dierenasiel brengen.
Deze week brachten Maldegems schepen van Dierenwelzijn Rudi Desmet en N-VA voorzitter Cédric De Smet een bezoek aan konijnenopvang Rambi om in naam van N-VA Maldegem hun waardering te tonen aan alle medewerkers en hen een warm hart onder de riem steken.

“Dit asiel is gegroeid vanuit de liefde voor de dieren. Dat deze mensen hun hart en ziel in de konijnenopvang Rambi steken was onmiddellijk duidelijk. Hier kunnen we alleen maar diep respect voor opbrengen”, stelt Rudi Desmet. “We werden hier ook met de neus op de feiten gedrukt”, vult Cédric De Smet aan. “Ondertussen is het helaas een jaarlijks terugkerend fenomeen dat konijnenopvang Rambi rond deze periode - na Pasen- aan de maximumcapaciteit zit. Hier moet echt werk van gemaakt worden. Sensibilisering en/of een samenwerking tussen de winkeliers en de asielen zou al een grote stap kunnen zijn”, vertelt Cédric De Smet nog.

Overwegen jullie ook een zachte knuffelvriend in huis te nemen? Denk dan zeker aan konijnenopvang Rambi! Wensen jullie Rambi te steunen? Dat kan door bijvoorbeeld eten of nog bruikbare bouwmaterialen (vb. plastic plafondlatten, draad of zelfs oude ramen) te schenken.

Logo Rambi












Namens N-VA Maldegem,
Rudi Desmet, schepen van Dierenwelzijn                      Cédric De Smet, voorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is