Gemeentemonitor is positief over Maldegems (N-VA) beleid!

Op 15 februari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad Maldegem

De gemeentemonitor is een ruime bevraging bij de inwoners van alle Vlaamse gemeenten. Ze brengt elke drie jaar aan de hand van een tweehonderdtal indicatoren de leefbaarheid van alle Vlaamse steden en gemeenten in kaart.

Als N-VA kunnen we vandaag probleemloos de vergelijking maken tussen het vorige bewind (tijdens de eerste drie jaar van deze bestuursperiode met OpenVLD en Merlaan) en de huidige teamspelers met CD&V en Groen!).

 

Hoge scores

We scoren in Maldegem uitzonderlijk hoog (tussen de 72 en 86%) op volgende punten van de bevraging:

  • het algemeen geluksgevoel
  • de tevredenheid over de buurt
  • het groene karakter.

Tevens is er expliciete tevredenheid over de gemeente, haar loket- en digitale diensten.

Levendige gemeente

Maldegem is een levendige gemeente waar veel te doen is. Bij de beoordeling over het sociaal weefsel scoort Maldegem een mooie 52%. Deze score toont aan dat we het rijke Maldegemse verenigingsleven verder moeten blijven ondersteunen en stimuleren.

Veilige gemeente

Heel belangrijk is om vast te stellen dat er van een onveiligheidsgevoel nauwelijks sprake is in Maldegem (6%). Dit mooie resultaat mag geenszins een aanzet zijn tot laksheid op gebied van handhaving en een aantal pijnpunten vergen blijvend aandacht.

Communicatieve gemeente

Voor elk gemeentebestuur is communicatie met haar inwoners, verenigingen en ondernemingen een permanente opdracht. Bij de vraag rond ‘voldoende consultatie van bewoners’ scoort Maldegem een zeer verdienstelijke 40%.

Beter dan gemiddelde voor het volledige Vlaams Gewest

Het globaal vertrouwen in het gemeentebestuur bedraagt 29%. Dit komt overeen met het gemiddelde in het Vlaams Gewest (ook 29%) terwijl dit aan het begin van deze bestuursperiode maar 24% was.

Ook de tevredenheid van de gemeentelijke diensten scoorde voorheen lager evenals het consulteren van de bewoners (toen 34%, nu 40%!). Niet verwonderlijk als je weet hoe de adviesraden toen op een zijspoor werden gezet.

Dankzij de N-VA gaat Maldegem terug voorwaarts

N-VA Maldegem gaat verder op de ingeslagen weg! De cijfers zijn een absolute opsteker en het bewijs dat een wisseling van de bestuursploeg meer dan nodig was en het doet deugd dat dit ook wordt opgemerkt.

Bedankt aan alle Maldegemnaren die hebben geantwoord op de bevraging.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is