Fusie politiezones Maldegem en Aalter

Op 1 juli 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Fusie politie

Deze morgen was er een persmoment over de fusie van de politiezone Aalter en Maldegem in het bijzijn van beide burgemeesters. Hieronder vindt u het persbericht dat namens de burgemeester verspreid werd door de Dienst Algemeen Secretariaat, Gemeente- en OCMW-bestuur Maldegem, Marktstraat 7 te Maldegem (tel. 050 72 89 51).

“Sinds kort werken de politiezones van Aalter en Maldegem al samen wat betreft de permanenties van officier van gerechtelijke en bestuurlijke politie. De betrokken hoofdinspecteurs en commissarissen oefenen nu samen hun bevoegdheden uit op het volledige grondgebied. Deze samenwerking loopt erg vlot.

Nu hebben de beide burgemeesters de intentie uitgesproken om, mede ook als antwoord op de vraag van de federale regering, de politiezones Aalter en Maldegem te fusioneren.

Het uitgangspunt is om vanaf midden 2023 een nieuw en groter korps te vormen met ongeveer 130 medewerkers. Een integratie van de politiewerking tussen beide politiezones heeft een aantal schaalvoordelen en draagt ook bij tot een politiewerking op maat van elk van de gemeenten en een politie dicht bij de inwoners.

Eén doelstelling is te komen tot meer en beter blauw op straat. De bestaande capaciteit kan optimaler worden ingezet waardoor de dienstverlening naar de inwoners nog kan verbeteren.

Door de fusie kan het grotere korps zich in verschillende domeinen, zeker in de nieuwe vormen van criminaliteit zoals bijv. cybercrime, meer specialiseren.

Opzet is om alle medewerkers van de politie te betrekken bij dit traject. Werkgroepen zullen zich over de fusie buigen. De nieuwe politiezone moet ook een aantrekkelijke werkgever worden waardoor de vacante plaatsen makkelijk kunnen worden ingevuld.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is