De laatste tussenkomst van raadslid Freddy Boels

Op 16 december 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad Maldegem, Sprokkels uit de gemeenteraad

 

Gedurende 10 jaar heeft Freddy Boels deel uitgemaakt van de Maldegemse gemeenteraad. Tijdens de vorige bestuursperiode stond hij op de OGP lijst. De partij behaalde drie zetels en belandde in de oppositie. 

OGP ging bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen op in de N-VA. Die lijst behaalde negen zetels. Gezien zijn aantal voorkeurstemmen lonkte niet alleen een plaats in de meerderheid maar ook een schepenzetel. De onderhandelingen over de vorming van een nieuwe meerderheid sprongen echter af en N-VA en Open VLD belandden opnieuw in de oppositie.

Net als tijdens de vorige bestuursperiode wiep Freddy Boels zich ook de laatste vier jaar op als de verdediger van de Adegemse belangen en als financieel expert van de partij. 

Enkele maanden terug hoorden wij voor het eerst dat Freddy, die enkele jaren terug zijn echtgenote verloor, opnieuw de liefde toeliet in zijn hart. Nu heeft hij beslist om zijn hart te volgen en naar Eeklo te verhuizen. Sedert 16 december staat hij dan ook officieel daar ingeschreven. 

Vorige week donderdag heeft hij tijdens zijn afscheidsrede nog eens alle registers opengetrokken: hij had woorden van lof voor iedereen maar deelde ook hier en daar een politieke prik uit.

Met applaus en geschenken van de gemeente en van zijn partij verliet Freddy Boels het Maldegemse politieke toneel. 

Door het verdwijnen van de heer Boels uit de gemeenteraad verliest Adegem een zware stem in de raad. Hij wordt niet door iemand uit Adegem opgevolgd (Sonja Coppieters was de 5de opvolger), maar door Jan De Metsenaere (6de opvolger) uit Maldegem.

Van Adegem Nieuws. Geraadpleegd op 16 december 2016 via http://www.adegem.net/nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is