Open brief

Op 24 februari 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad Maldegem, Sprokkels uit de gemeenteraad

 Beste lezer,

Beste persmedewerker,

Naar aanleiding van de gemeenteraad van heden, 23 februari 2017, blijkt eens te meer dat de Maldegemse meerderheid (14 op 27) praktisch onwerkbaar is. De bestuurscoalitie is/was deze avond niet in voldoende getale aanwezig om de gemeenteraad doorgang te laten vinden.

Het is niet de oppositie die moet zorgen voor voldoende aanwezigheden wanneer een meerderheid een minderheid blijkt te zijn.

N-VA en Open VLD beslisten om de gemeenteraad toch bij te wonen en zo ervoor te zorgen dat de gemeenteraad kon doorgang vinden. We doen dit uit respect voor de Maldegemse inwoners.

Met dit pamflet wil de verenigde oppositie, die meer dan 50% van de Maldegemse bevolking vertegenwoordigt, hun ongenoegen uiten over de weinig respectvolle houding van de bestuursploeg en het college in het bijzonder. Opnieuw werden noch de fractieleiders, noch de voorzitters van Open VLD en N-VA voorafgaandelijk gecontacteerd om moeilijkheden bij aanvang te vermijden. Eén (!) telefoontje als blijk van respect, was voldoende geweest!

Het kwam reeds vele malen naar voor dat deze coalitie niet alleen moeilijk communiceert met de bevolking en diverse adviesorganen maar nu blijkt ook dat de coalitie een gebrek heeft aan elementaire beleefdheid richting de oppositie.

N-VA en Open VLD vragen met klem meer respect voor alle gekozen vertegenwoordigers van de Maldegemse bevolking.

 

Nicole Maenhout

Fractieleider N-VA Maldegem

Jason Van Landschoot

Fractieleider Open VLD

Lieven Bauwens

Voorzitter N-VA Maldegem

Wim Swyngedouw

Voorzitter Open VLD 

Arsene Bauwens

Onafhankelijk zetelend raadslid

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is