N-VA Maldegem zegt “744 keer dankuwel!”

Op 21 december 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
New vibes After work party

Maldegem, December 2017: N-VA Maldegem organiseerde op vrijdag 1 december een New-Vibes Afterwork party in het kader van ‘De Warmste Week’. De opbrengst ging naar een lokaal goed doel dat uitsluitend werkt met vrijwilligers. De keuze viel na wijs beraad op de ‘Welzijnsschakel Maldegem’. Op woensdag 27 december vond in het café Oud Stadhuis de symbolische overhandiging van de opbrengst plaats. Een zeer ruime delegatie van Welzijnsschakel was aanwezig om de opbrengst, 744 Euro, in ontvangst te nemen.

Initiatiefnemer Kurt Goethals dankte namens de organisatoren allen die hand- en spandiensten hadden geleverd maar in het bijzonder talrijke Maldegemnaars die een bezoek hadden gebracht aan de afterwork party. Het grote, acht meter lange spandoek dat buiten aangebracht was, bevestigde deze gedachte. N-VA gemeenteraadslid Nicole Maenhout drukte tevens te wens uit dat dit een jaarlijkse traditie zou mogen worden.

Bestuurslid Tinneke Vankerckhove vertelde ronduit over de fijne momenten die ze samen met Duncan Ryckaert en Sien Bogaerts had beleefd in Wachtebeke waar ze samen deze Maldegemse organisatie gingen voorstellen. Een aanstekelijk en leuk verhaal die beloond werd met een mooie video (https://dewarmsteweek.stubru.be/actiefilm/new-vibes-afterwork-party).

Namens Welzijnsschakel was het Geert Waignein die het woord nam. Geert vertelde, zichtbaar geemotioneerd, over de vierde wereld in Maldegem. De talrijke aanwezigen aanhoorden een inspirerend en bijzonder warm verhaal van vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor mensen die in armoede leven.

Voorzitter Lieven Bauwens besloot met de bedenking dat de inspanning geleverd door de Maldegemse N-VA afdeling in niets valt te vergelijken met de inspanningen die de vrijwilligers van Welzijnsschakel leveren voor de minstbedeelden in onze samenleving. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is